lördag 28 juni 2008

Spårprov Garpenberg

Nu är spårprovet till ända, det som skulle bli en framgång men den uteblev. Cilla tog an spåret utan tvekan men efter ett femtontal meter ökade tempot och hon började smådriva så vi förstod att det var viltstörning så vi återförde henne till spåret och det gick några meter och det blev drev efter att vi passerade uppspark efter rådjur. Jaktintresset hade väckts så jag insåg att något pris var nog inte tänkbart så vi bröt provet.
Det vi fick bevisat är att vi har en drivande tax och det glädger oss.

EE

onsdag 25 juni 2008

Livet efter midsommar

Nu är midsommar över och sommaren fortskrider utan sommarvärme och med regnskurar som bara är till förtret när det inte kommer regn så att de torra markerna kan grönska som de ska.

På lördag startar Cilla på spårprov, vi hoppas det går lika bra som i Alfta så hon tar sin andra 1:a
i Öppen klass

Vi har anmält Cilla till utställningen i Sala den 2 aug. Det blir intressant att få höra domaren Ingrid Anderssons kritik på Cilla.

Den 3 aug. åker vi till Gävle och återlämnar Skuleskogens vandringspris som Bonnie erövrade förra året.





Här vilar Cilla ut inför utställningar och prov bland barnbarn och troll.

Så visar vi upp Cilla för domaren Carina Olsson. Hon har dömt Cilla som valp så nu får vi se om hon tycker lika om henne när hon blivit vuxen.
Det blir ett intressant veckoslut.

I dag var vi till Barbro Sandberg och trimmade Magda. Hennes päls hade inte varit i bra kondition 23 aug om vi inte trimmat henne för vi tänkte ställa ut Magda och Cilla på Östsvenska taxklubbens 50 årsjubileum. Charlotte Jakobsson som jag har förtroende för som taxdomare dömer strävhårstaxarna.

Ha en skön sommar.

EE

torsdag 19 juni 2008

Midsommartankar

I denna ljuva sommartid njuter vi av gemenskapen med våra barn och barnbarn och taxar. Vi firar midsommarafton vid vår stuga vid Grycken och på midsommardagen åker vi på bryggbåten till Norns Bruk och deltar i gammal tradiotionell midsommar.

Taxarna finns i våra tankar hela tiden och planeringen har kommit så långt att vi kommer att starta på utställning i Sala 2 aug, Gävle 3 aug och Ulriksdal 23 aaug.

Vi trimmar Magda på onsdag så hon hinner växa i pälsen till Ulriksdal och hoppas att Cilla är i päls så vi kan vara med på Östsvenska Taxklubbens 50årsjubileum.

Vi önskar alla en riktigt skön midsommar!

EE

måndag 16 juni 2008

Avestautställningen

En utställningsdag när vädret blev bättre än man befarade. Det regnade ordentligt efter vägen till Avesta och det gick tunga svarta moln runt utställningsområdet men regnet som kom var rätt obetydligt.
Magda som blev proffsigt visad av vår handler för dagen gorde en fin uppvisnig men det var inte domarens typ så hon blev 4:a i Chkk med CK men med väldigt bra kritik.


Mycket god typ:
mkt gott huvud + överlinje något uppdratt underlinje välställt goda ben bra päls + färg goda rörelser + mentalitet
Torbjörn Granheim

Vi hade tur att som fick ställa ut på lördagen när vädret var rätt bra, på söndagen drog det in en tromb på utställningsområdet som lyfte tält och hunburar så de flög omkring, men ingen tycks har kommit till skada

Nästa framträdande i ringen blir förmodligen i Sala och Gävle i början på augusti. Vi hoppas att Cilla kan hålla pälsen bra till augusti.

EE

fredag 6 juni 2008

Sommarsemester



Försommaren är i sin vackraste blommning.


Våra hundar får nu en härlig tid med skugga från blommande syrener och rosenhagtorn.


Magda går i utställningsringen lördagen den 14 juni, sedan får de njuta av sommaren i lugn och ro.

SKULESKOGENS VANDRINGSPRIS.
Vi kanske ställer ut Cilla O Bonnie i Gävle 2 aug när vi lämnar tillbaka
Vandringspriset som Bonnie erövrade på utställningen i Gävle förra hösten.
Njut av en Svensk Sommar så ni är laddade för hundaktiviteter till hösten
EE

söndag 1 juni 2008

Utställning i Alfta

Våra hundar har haft en vilodag i dag så de har varit vid sommarstugan vid sjön Grycken. Det är skönt för hundarna när de kan söka skugga eller springa och blöta ner sig som skydd för värmen.


Cilla och övriga valpar i C- o D- kullen kan yvas över sin pappa i dag. På utställningen i Alfta blev X-Man 1:a Championklass Ck 1:a BH BIR 2:a BIS.


Valparna i B-C- D- kullarna kan även yvas över sin Farfar Vildmannens Trapper som blev 1:a Veteran CK 2:a BH


Kan det bero på sin antavla att valparna verkar så välartade.
Ett stort grattis till Matte och Husse för så fina Taxar
EE