torsdag 23 oktober 2008

Nytrimmade Taxar

Tre av våra taxar var väldigt ovårdade så igår var det tid att snygga till deras pälsar inför hösten. Cilla vår yngsta tax har aldrig blivit trimmad under sitt 17 månader gamla leverne. Som vanligt visade hon sin glädje inför nyheter så Barbro fick en hel del pussar och slickar innan hon var färdigtrimmad. Det visade sig att hon har en kanonpäls som vi hoppas bli ännu bättre när den växer ut nu inför vintern.

Milla blev efter trimmningen så liten att man knappt kan tro att det är samma hund som när vi började men nu blir hon riktigt fin till jul och 2009.

Oliver är den verkliga njutaren på trimmningsbordet, han verkar koppla av så det ser ut att han sover under trimmningen.

Magda blev trimmad i slutet av juni så hon har en snygg päls för dagen så hon kan njuta av hösten i en lagom päls.

Bonnie blev trimmad den 11 september så hom kommer att vara i bästa päls under hösten.

Vi har inga planerade aktiviteter med våra hundar framöver. Vi får se hur de unga hundarna utvecklas under hösten.
Det beror på hur vi blir drabbade av lodjursförekomst på markerna.

Vår valp Dora i Nora verkar vara bra på gång i skogarna så hon bjuder på många glädjestunder hos familjen Pettersson. Vi önskar god fortsättning.

Vi önskar alla jaktintresserade en trevlig höst med era hundvänner.

EE

torsdag 2 oktober 2008

Jaktåret har börjat

Torsdagen den 2:a oktober bjöd på en vacker morgon efter nattens regn. Vi beslutade oss för att släppa Cilla så hon skulle få lite skogsträning.

Cilla släpptes 7:45 och hon sökte ut åt öster, efter några minuter kom första väckskallet 300 m i söder, hon förflyttade sig norrut under ökad skallgivning som övergick i drev 7:55.
Cilla drev med ett lugnt hörbart skall och drevet buktade till 8:45 då vi visslade in henne och avbröt träningen för dagen.
Sammanfattningsvis så fick vi bekräftelse på att hon har det som krävs för att bli den jakthund vi har hoppats på men vi har en hel del träning kvar innan hon är färdig jakthund.

En skön morgon och en rolig början på dagen och jaktåret för Cilla och Husse.

EE