lördag 25 juli 2009

Ransäter 25 juli 2009

Utställningsdagens resa började i mulet väder och fortsatte med omväxlande regnskurar för att avslutas i ett soligt Ransäter.
Det soliga vädret lurade oss att inte resa partytältet en sak som vi bittert fick ångra när det började regna och fortsatte hela dagen. Vi satte upp tältet men vi var då genomsura men vi klarade hundarna som fick bra bedömningar.



Här visar Berit upp Manne som är pappa till Cilla. Fick 3:a CHKL CK


Lennart visade upp Cillas 12 åriga farfar Trapper



Carina Olsson bedömer Trapper


som Lennart visar upp.


Trappers resultat bokförs. 2:a Vetkl HP

När Far och Farfar har fått sina bedömningar så var det dags för vår Cilla att gå upp i ringen för bedömning. Berit har god hand med hundarna så hon fick vara handler. Det resulterade i CK och Cillas andra CERT

Cillas bedömning:
Utmärkt typ, medelstort huvud med bra propor.ngt mkt kind, korr bett, vacker hals, väl utvecklad bröstkorg, goda vinklar och rörelser, utm päls. Välvisad.
1:a jkl 3:a jkk CK CERT R BTkl

Ett nöjt par trots det regniga vädret.
Magda, Cillas mor fick vara med på ett framträdande och fick bedömningen:
Utmärkt typ, medelstor tik fem huvud ,bra uttryck, korr bett, fin hals, välutvecklad bröstkorg ,ngt kort överarm ,goda vinklar bak, bra rörelser. utmärk päls
3:a CHKL CK
Nästa framträdande i ringarna blir i Sala lördagen den 1 augusti då Carina Olsson dömer, hoppas att hon tycker att Cilla ser lika fin ut även då.
Vi fortsätter i Valbo på söndagen den 2 augusti då Lars Widen ska tycka till om hur Cilla ser ut.
Utställningen i Ulriksdal blir lite extra spännande då vårt sexåriga barnbarn Izabelle vill vara handler åt Magda i barn med hund.
Izabelle var med i barn med hund förra året och var mäkta stolt över den rosett hon fick i belöning.
Den 15 augusti åker vi till Norrköping och får en bedömning på Cilla, Magda och Milla. Domare är Pia Lundberg. Det blir intressant att se om Cilla ska starta i jakt- eller championklass, Magda startar i championklass, Milla i veteranklass på sin tioårsdag,.Vi hoppas att hon uppskattar födelsedagspresenten och visar upp sig från sin bästa sida.
EE

onsdag 1 juli 2009

Utställningar 2009

Vi har bestämt oss på vilka utställningar vi ska besöka och ställa ut på under året.
Den 25 juli åker vi till Ransäter och ställer ut Magda i championklass och Cilla i jaktklass och hoppas att Carina Olsson tycker om våra hundar.
Den 1 augusti tar vi Cilla med oss till Sala och testar om Carina dömer lika som i Ransäter en vecka tidigare.
2 augusti är det Lars Widens tur att tycka till om Cilla i Valbo.

Den 15 augusti fyller fyller Milla 10 år så hon ska få visa hur hon har bevarat formen för Pia Lundberg som nu får döma henne som veteran i Norrköping. Pia dömde henne som nybliven Champion 2001 i Gävle. Vi ställer ut Magda i Championklassen och Cilla i jaktklass.

Sedan har vi att välja bland Ulriksdal 29 augusti, Biby 12 september. Eckeröhallen på Åland 26 september samt Arthallen Visby 25 nov. Vi får se hur det går för Cilla under sommaren.

EE