måndag 19 oktober 2009

Aktuella händelser

Det kom bilder från Brina i Norge



Här blickar Brina ut över Jaktmarken


Så här blir resultatet om man är jakthund i Kristiansund i Norge

Vi förstår ägarnas superlativer när man får se jaktresultatet.


Ett glädjande meddelande på telefon från Izor(Elit) i Tierp som i sitt första släpp efter flytten tog upp djur och drev i 15-20 minuter. Tyvärr gick drevet in på grannmarken så de kunde inte konstatera drevdjuret men de som hörde (ägarna + jaktkamrater) honom var jublande glada.


Från Egon(Emir) kom ett meddelande som i slutet utvecklades till ett glädjebesked. Egon hade spytt och haft problem med avföringen så de tog honom till djursjukhuset där de konstaterade en sten som fastnad i tarmen så de trodde att det skulle bli operation. Efter någon timme kom beskedet att behandling med paraffin och lavemang hade lyckats och stenen hade kommit ut naturliga vägen. Jippi!!!


EE

tisdag 6 oktober 2009

Oliver har kommit hem


Vi hämtade Oliver på Falu djursjukhus på måndag eftermiddag, han visade sin glädje när han träffade oss. Han ska bära tratt ett tag så han inte slickar på svanstumpen medan den läker. Han är ordinerad penicillin och smärtstillande i fem dagar.

EE

lördag 3 oktober 2009

Oliver i olycka

I dag lördag åkte vi till skogen och skulle träna Oliver och Cilla. Oliver tog upp djur, troligen räv som han drev mellan halvnio till tolv. När han kom tillbaka och jag lyfte upp honom och skulle ta av GPS:en så blev handen blodig och jag fick se att en stor del av svansen var borta. Vi frågar oss vad som hänt, är det rovdjur eller är det tåget. Svar på frågan får vi nog aldrig. Det blev iltransport till djursjukhuset i Falun där han blev inlagd för operation. I morgon får vi veta hur mycket av svansen som gick att rädda. Vi är innerligt tacksamma att vi fick vår Oliver tillbaka.

Cilla har kommit i gång rätt bra och söker hela tiden, vid tiotiden så kom det några väckskall men gick ur hörhåll men vi kunde följa henne på GPS:en och såg att hon drev ett par km. in på grannmarken. Hon återkom i tolvtiden så hon fick sig en ordentlig genomkörare. Det var förmodligen räv hon drev.

Markerna verkar helt tomma på rådjur varför vi tror att det är lo som stört djuren. Tidigare på hösten såg det lovande ut med uppspark och fejningar lite överallt.

EE