måndag 8 juni 2009

Utställning Alfta

Söndagen tillbringade jag på Gävleborgs taxklubbs utställning i Alfta. Domare var Marie Gadolin, som är rätt ny i utställningsringarna. Bedömningarna hon gjorde resulterade i välkomponerade konkurrensgrupper.

Vi ställde ut Cilla som fick bedömningen:
God typ Medelstor tik m. utmärkta prop Huvud som kunde önskas ädlare Korr bett lite kort hals pga ngt framskjut skuldra Utm förbr o br.korg Brant kors öppna vinklar bak Utm. pälskvalite Rör sig parallellt med kort trippande steg o uppdragen länd 2:a jkl
Marie Gadolin

Min tanke när man läser kritiken är om det var en hund jag visade upp eller var det något monster, en hund kan inte ha utmärkta proportioner samtidigt som det är fel på alla detaljer i kroppen. En verklig djupdykning av en domare. Cilla har ju 2 CK:n så helt vanskapt kan hon inte vara. Cilla är bedömd på utställning 14 ggr. och 13 har sett en välvinklad hund.

Vi trimmar Cilla tisdagen den 9 juni och så får vi se när hon har växt till sig i pälsen så vi kan pröva utställningslivet nästa gång. Cilla får fira juni o juli i lugn och ro så får vi se hur hösten blir.

EE

Inga kommentarer: